Over ons

De mensen van Arbogrit

Arbogrit werkt met kleine kernteams die onze klanten bedienen.
Enkele professionals waar Arbogrit mee samenwerkt:

Pierre Greijmans  Algemeen Directeur Arbogrit (pierre@arbogrit.nl)
Jan Aartsen Bedrijfsarts (jan@arbogrit.nl)
Barbara Kiburg  Bedrijfsarts (barbara@arbogrit.nl)
Jos Reniers  Staf Arbeidsdeskundige (jos@arbogrit.nl)

ArboGrit_v2

Pierre Greijmans

Pierre is ondernemer en manager. Op een korte periode in bedrijfseconomische functies bij banken na, heeft hij altijd in people’s business gewerkt. Jarenlang als directeur in een middelgrote organisatie actief in recruitment en projectmanagement op gebieden als marketing, communicatie en verkoop. In 2010 maakte hij een overstap naar verzuim- en arbo-dienstverlening.

In 2012 start hij een re-integratiebedrijf met een duidelijke arbeidsdeskundige insteek. Dit blijkt snel een succes en een logisch vervolg hierop is uitbreiding met arbeidsdeskundige dienstverlening. Dé meest succesvolle re-integratie begeleiding is, volgens Pierre, het gevolg van afstemming tussen degene die de medewerker begeleidt naar ander werk, de arbeidsdeskundige uit het 1e spoor en indien nodig met de betreffende bedrijfsarts.

In de praktijk blijkt deze afstemming en communicatie tussen professionals vaak problematisch. Dat was voor Pierre een reden om te zorgen dat “zijn” arbeidsdeskundigen in 1e en 2e spoor direct betrokken zijn en blijven.

Eigenlijk is Arbogrit een vervolg hierop. Korte lijnen in elke fase van verzuim én direct invloed op de aanpak vanaf het eerste moment van ziekmelding.

Pierre heeft in de praktijk gezien dat werken met ervaren en gedreven professionals de kans op succes vergroot. Klinkt voor de hand liggend, maar in de uitvoering moeten deze professionals soms op juiste wijze gepositioneerd worden. Daarnaast moeten professionals onafhankelijk zijn of durven zijn vanuit hun professie. Deze onafhankelijk heeft hij ervaren bij Erik Oostdijk en Jos Reniers. Twee mannen met heel veel ervaring. Twee mannen, ook, die echt onafhankelijk zijn! Dit maakt dat samenwerken met Arbogrit betekent dat onze opdrachtgever tekent voor het behalen van de voorgestelde doelen en die klant het gedrag van ons krijgt dat daarvoor nodig is. Onafhankelijk, onomwonden, duidelijk, tactvol en gericht.

Pierre woont in Amstelveen. Is getrouwd. Heeft drie kinderen en één hond. Is graag buiten en als hobby beoefent hij Martial Minds, wat het midden houdt tussen Kung Fu, meditatie en yoga. Deze hobby heeft in 2016 geleid tot Ademlab. Een zakelijke zowel als particuliere dienstverlening waarvoor hijzelf ademhalingstrainingen verzorgt.

jan aartsen

Jan Aartsen

Jan is in 1992 begonnen als bedrijfsarts en heeft in diverse bedrijfstakken gewerkt, zoals de bouw, retail, onderwijs en sociale werkvoorziening. De laatste jaren is hij vooral actief geweest voor grote zakelijke dienstverleners en het VU medisch centrum (Amsterdam UMC).

Jan vindt zijn werk als bedrijfsarts nog steeds boeiend. Wat dit werk zo interessant maakt is dat je met veel verschillende mensen en organisaties in aanraking komt. Hij heeft zoveel verschillende mensen, vanuit verschillende beroepen gesproken en gezien. Je komt daarbij van alles tegen en iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal.

Tevens heeft hij in de keuken kunnen kijken bij al die verschillende organisaties en is zijn context rondom het werkend bestaan van mensen steeds groter geworden.

Het is van belang dat hij als bedrijfsarts naast analytisch enerzijds klantgericht is en anderzijds onafhankelijk.
Soms weet hij meer dan de werkgever en is het de kunst de verschillende partijen bij elkaar te brengen, daar waar mogelijk natuurlijk.
En soms wil de klant wat anders horen dan dat hij te vertellen heeft. Dan is het belangrijk dat hij standvastig is in zijn oordeel en toch het proces verder brengt.

barbara kiburg

Barbara Kiburg

Barbara is in 1995 begonnen en heeft gewerkt in verschillende sectoren, zoals verpleeghuizen, (staal)industrie, jeugdzorg, sociale werkvoorziening, ziekenhuizen en gemeenten.

Ook Barbara heeft nog veel plezier in haar werk als bedrijfsarts. Zij heeft bij veel verschillende organisaties gewerkt en mensen van verschillend pluimage gezien en gesproken.

Barbara heeft gemerkt dat het kort houden van de lijnen tussen werknemer, werkgever en bedrijfsarts vaak tot een positief resultaat leidt. Zorgen dat de neuzen dezelfde kant op wijzen en er geen ruis op de lijn komt. Dan zijn vaak alle betrokkenen tevreden.

Goed kunnen luisteren en doorvragen en zichzelf daarover een oordeel kunnen vormen, de gehele context in acht nemend zijn waardevolle competenties van Barbara.

Net als Jan is Barbara een groot voorstander van niet blijven doorlopen met vragen of problemen die een oplossing vereisen. Hun stelling is: 'beter voorkomen dan genezen'.

ArboGrit_v1

Jos Reniers

Jos is Arbeidsdeskundige, Coach, Mediator en Stress & Re-integratie deskundige. In 1993 wisselde hij zijn baan als Hoofd P&O in voor die van arbeidsdeskundige.

Daarna heeft hij in diverse organisaties zijn arbeidskundige expertise verbeterd en verder gespecialiseerd. Hij werkte bij GMD/GAK en BVG/Cadans en bij succesvolle commerciële dienstverlener WOSM, waar hij zich inzette voor de snelle groei van dit bedrijf.

Jos heeft kennis van sociale wetgeving, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie in zowel de publieke als in de private sfeer.
Hij is ervaren in het begeleiden van vakgenoten op het gebied van verzuim en re-integratie. Hij is fervent aanhanger van oplossingsgericht werken, deze methodiek hanteert hij met succes in alle vakgebieden waarin hij zich beweegt.
Hij is een bevlogen en gepassioneerd over zijn werk en zet zich vol enthousiasme en plezier in.

Jos is te omschrijven als klantgericht, analytisch en besluitvaardig. Ook draagt hij graag kennis over. Dit doet hij nu binnen Arbogrit en in het verleden als docent bij de GMD, het GAK en bij Saxion hogeschool waar hij toekomstige arbeidsdeskundigen opleidde.

Jos is geregistreerd en gecertificeerd als arbeidsdeskundige, als mediator gespecialiseerd in arbeidsmediation, als coach en als stress en re-integratiedeskundige. Hij wordt door zowel het juridisch loket als door de rechtbank ingeschakeld voor mediationzaken.

Zoals Jos zelf zegt: “Mijn specialisatie en expertise liggen op het gebied van mens, arbeid en andersgeschiktheid".

Voor wie

Arbogrit richt zich op organisaties van 300 medewerkers of meer. De sector of branche is minder relevant. Onze ervaring is divers en teams worden altijd op-maat samengesteld, gegeven de uitdaging die er ligt. Ons netwerk beslaat heel Nederland.

Contact

Bezoekadres

  • Vijverlaan 2
  • 1182 BZ Amstelveen