Over ons

 

De mensen van Arbogrit

Arbogrit heeft een klein kernteam dat soms direct klanten bedient, maar vaker nog regie voert over klantteams van bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, casemanagers e.a.

Dit kernteam bestaat uit:

Pierre Greijmans  Algemeen Directeur Arbogrit (pierre@arbogrit.nl)
Erik Oostdijk  Staf Arts (erik@arbogrit.nl)
Jos Reniers  Staf Arbeidsdeskundige (jos@arbogrit.nl)

ArboGrit_v2

Pierre Greijmans

Pierre is ondernemer en manager. Op een korte periode in bedrijfseconomische functies bij banken na, heeft hij altijd in people’s business gewerkt. Jarenlang als directeur in een middelgrote organisatie actief in recruitment en projectmanagement op gebieden als marketing, communicatie en verkoop. In 2010 maakte hij een overstap naar verzuim- en arbo-dienstverlening.

In 2012 start hij een re-integratiebedrijf met een duidelijke arbeidsdeskundige insteek. Dit blijkt snel een succes en een logisch vervolg hierop is uitbreiding met arbeidsdeskundige dienstverlening. Dé meest succesvolle re-integratie begeleiding is, volgens Pierre, het gevolg van afstemming tussen degene die de medewerker begeleidt naar ander werk, de arbeidsdeskundige uit het 1e spoor en indien nodig met de betreffende bedrijfsarts.

In de praktijk blijkt deze afstemming en communicatie tussen professionals vaak problematisch. Dat was voor Pierre een reden om te zorgen dat “zijn” arbeidsdeskundigen in 1e en 2e spoor direct betrokken zijn en blijven.

Eigenlijk is Arbogrit een vervolg hierop. Korte lijnen in elke fase van verzuim én direct invloed op de aanpak vanaf het eerste moment van ziekmelding.

Pierre heeft in de praktijk gezien dat werken met ervaren en gedreven professionals de kans op succes vergroot. Klinkt voor de hand liggend, maar in de uitvoering moeten deze professionals soms op juiste wijze gepositioneerd worden. Daarnaast moeten professionals onafhankelijk zijn of durven zijn vanuit hun professie. Deze onafhankelijk heeft hij ervaren bij Erik Oostdijk en Jos Reniers. Twee mannen met heel veel ervaring. Twee mannen, ook, die echt onafhankelijk zijn! Dit maakt dat samenwerken met Arbogrit betekent dat onze opdrachtgever tekent voor het behalen van de voorgestelde doelen en die klant het gedrag van ons krijgt dat daarvoor nodig is. Onafhankelijk, onomwonden, duidelijk, tactvol en gericht.

Pierre woont in Amstelveen. Is getrouwd. Heeft drie kinderen en één hond. Is graag buiten en als hobby beoefent hij Martial Minds, wat het midden houdt tussen Kung Fu, meditatie en yoga. Deze hobby heeft in 2016 geleid tot Ademlab. Een zakelijke zowel als particuliere dienstverlening waarvoor hijzelf ademhalingstrainingen verzorgt.

ArboGrit_v3

Erik Oostdijk

Na zijn opleiding tot arts, huisarts en sociaal geneeskundige is Erik al jaren actief in verzuim en arbeidsongeschiktheid. In wisselende rollen als arts, leidinggevende en ondernemer heeft hij alle aspecten van verzuim gezien.

Volgens Erik zijn ziekzijn en verzuim niet hetzelfde. “Er zijn maar weinig mensen die zo ziek zijn dat ze helemaal niets meer kunnen en het is te gemakkelijk om daarna te stellen dat een groot gedeelte van het ziekteverzuim niet terecht is”.

Arbeidsmedisch is hij van mening dat te veel problemen worden gemedicaliseerd. Het juiste onderscheid maken tussen wat medisch is en wat niet-medisch, maakt dat de oplossingsrichting van problemen duidelijker wordt.

Volgens Erik is communicatie de kern van Arbodienstverlening. Tussen arts en werknemer, maar ook tussen arts en werkgever en uiteraard ook tussen werknemer en werkgever. Daarom moet een arts ook bereikbaar zijn voor een leidinggevende, snel rapporteren en begrijpbare taal hanteren.

Bij de Detam is hij begonnen als verzekeringsarts en later ook in een management rol actief. In 1996 richtte hij WOSM op, een detacheringsorganisatie voor artsen en arbeidsdeskundigen. Erik is naast zijn rol van directeur bij WOSM altijd actief geweest in de spreekkamer. Na WOSM heeft Erik een re-integratie bureau gerund, was interimmanager bij arbodiensten en (staf-)arts voor enkele organisaties.

Erik heeft ervaring in het bedienen van een breed pallet aan klanten, denk aan: UWV, gemeentes, schoonmaakbedrijven, industrie en onderwijs.

Erik is een snelle denker, ondernemend, sociaal en betrouwbaar. Zijn carrière lijkt zich af te spelen bij slechts een beperkt aantal werkgevers, maar betekent in werkelijkheid een veelheid aan opdrachten, taken en veranderingen.
Hij geeft niet gauw op en kijkt liever naar wat er wel lukt, dan naar wat er niet lukt.

Hij werkt graag in mensgerichte organisaties en is van mening dat mensen alleen beter gaan presteren als ze gewaardeerd worden, vertrouwen krijgen en regelruimte hebben.

ArboGrit_v1

Jos Reniers

Jos is Arbeidsdeskundige, Coach, Mediator en Stress & Re-integratie deskundige.
In 1993 wisselde hij zijn baan als Hoofd P&O in voor die van arbeidsdeskundige.

Daarna heeft hij in diverse organisaties zijn arbeidskundige expertise verbeterd en verder gespecialiseerd. Hij werkte bij GMD/GAK en BVG/Cadans en bij succesvolle commerciële dienstverlener WOSM, waar hij zich inzette voor de snelle groei van dit bedrijf.

Jos heeft kennis van sociale wetgeving, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie in zowel de publieke als in de private sfeer.
Hij is ervaren in het begeleiden van vakgenoten op het gebied van verzuim en re-integratie. Hij is fervent aanhanger van oplossingsgericht werken, deze methodiek hanteert hij met succes in alle vakgebieden waarin hij zich beweegt.
Hij is een bevlogen en gepassioneerd over zijn werk en zet zich vol enthousiasme en plezier in.

Jos is te omschrijven als klantgericht, analytisch en besluitvaardig. Ook draagt hij graag kennis over. Dit doet hij nu binnen Arbogrit en in het verleden als docent bij de GMD, het GAK en bij Saxion hogeschool waar hij toekomstige arbeidsdeskundigen opleidde.

Jos is geregistreerd en gecertificeerd als arbeidsdeskundige, als mediator gespecialiseerd in arbeidsmediation, als coach en als stress en re-integratiedeskundige.
Hij wordt door zowel het juridisch loket als door de rechtbank ingeschakeld voor mediationzaken.

Zoals Jos zelf zegt: “Mijn specialisatie en expertise liggen op het gebied van mens, arbeid en andersgeschiktheid”.

Voor wie

Arbogrit richt zich op organisaties van 300 medewerkers of meer. De sector of branche is minder relevant. Onze ervaring is divers en teams worden altijd op-maat samengesteld, gegeven de uitdaging die er ligt. Ons netwerk beslaat heel Nederland.

Contact

Bezoekadres

  • Vijverlaan 2
  • 1182 BZ Amstelveen